Wat is het Panel?


Het Panel Deurbeleid is een samenwerkingsverband van:
·         De Gemeente Rotterdam
·         De Politie eenheid Rotterdam
·         Koninklijke Horeca Nederland afdeling Rotterdam
·         RADAR-bureau voor gelijke behandeling tegen discriminatie
·         Vertegenwoordiger van de particuliere beveiligingsbrancheorganisaties

Er is tevens een zetel voor de jongerenvertegenwoordiging, welke op dit moment niet bezet is.

Het Panel Deurbeleid werkt aan een discriminatievrij deurbeleid in het Rotterdamse uitgaansleven en heeft daarin twee functies:
·         Het beoordelen van het deurbeleid van individuele horecaondernemers
·         Het onderzoeken van klachten over vermeende discriminatie in de horeca.

Het Panel is opgezet om discriminatievrij deurbeleid te bevorderen bij aangesloten horecaondernemingen en draagt hiermee bij aan een prettig en veilig uitgaansklimaat. Het Panel heeft criteria opgesteld voor een discriminatievrij deurbeleid. Deze criteria zijn opgenomen in het convenant, dat door diverse Rotterdamse horecaondernemers is ondertekend.

Wie toegang wordt geweigerd door een aangesloten horecagelegenheid en vermoedt dat dit op discriminerende gronden gebeurt, kan dit melden. Het panel bemiddelt tussen de geweigerde en de horecagelegenheid. Veelal is dit voldoende om de lucht te klaren. Daarnaast beoordeelt het Panel het deurbeleid van de individuele horecaondernemer. Om discriminatievrij deurbeleid te bevorderen toetst het Panel het deurbeleid van een ondernemer. Wanneer het deurbeleid van een horecaondernemer voldoen, dan kan hij of zij convenantpartner worden. De ondernemer sluit het convenant af met de burgemeester van Rotterdam en de Korpschef van Politie eenheid Rotterdam. Het convenant wordt uitgewerkt in afspraken tussen het panel en de horecaondernemer, om discriminatie in het Rotterdamse uitgaansleven te bestrijden.

Ook voert het Panel iedere twee jaar een belevingsonderzoek uit onder de convenantpartners. Hierbij is het meest belangrijke punt of de deelnemers wel of niet worden toegelaten.

online een klacht indienen?
Klik hier
of sms ‘KLACHT 010’ naar
3669

Street Talk

14 Augustus - Oude Binnenweg

Panel Deurbeleid Rotterdam
Grotekerkplein 5
Postbus 1812
3000 BV Rotterdam
T: +31 (0)10 411 39 11