Meest recent:

Zie voor de meest recente ontwikkelingen ook: Facebook_logo_square-470x470.png  twitter_logo1-Copy.png
 

Jaarcijfers 2015: Panel Deurbeleid Rotterdam evalueert rol en werkwijze

18-10-2016 - Meer diversiteit in het uitgaanspubliek en minder discriminatie aan de deur: het Rotterdamse uitgaansleven heeft afgelopen jaren een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Toch blijft het hard nodig om discriminatie aan de deur van horecagelegenheden te melden. Om hier nu en in de toekomst een centrale rol in te blijven vervullen, heeft het Panel Deurbeleid Rotterdam de tien jaar geleden ontwikkelde werkwijze kritisch onderzocht. Dit blijkt uit het jaarverslag 2015.

Lees hier de gehele rapportage.

 
Jaarcijfers 2013: Aantal klachten fors gedaald

21-03-2014 Afgelopen maand oordeelde het College voor de Rechten van de Mens dat NRCafé in Rotterdam discrimineert aan de deur. De uitgaansgelegenheid liet vier Marokkaanse jongens niet toe, omdat zij niet voldeden aan het 'NRC-profiel'.Eén van de jongens diende een klacht in bij het Panel Deurbeleid Rotterdam en startte via RADAR een zaak bij het College voor de Rechten van de Mens, dat oordeelde dat sprake is van discriminatie aan de deur van het etablissement. Het Panel signaleert dat op het eerste oog neutrale weigeringgronden nog steeds regelmatig lijken te worden gebruikt om mensen uit specifieke groepen te weigeren aan de deuren van het Rotterdamse uitgaansleven.Maar het aantal meldingen over discriminatie is markant gedaald  en in die zin lijkt het deurbeleid er wel op vooruit te gaan.

Lees hier de gehele rapportage: Jaarrapportage Panel 2013.pdf

 

Panel Deurbeleid Rotterdam bestaat 10 jaar:

16-05-2013 Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Panel Deurbeleid Rotterdam brachten studenten sfeerbezoeken aan bij het Panel aangesloten horecagelegenheden. Sfeerbezoeken, om te ondervinden wat er wél goed gaat aan de deur. Als sfeervolste horecagelegenheid kwam Blender uit de bus. Burgemeester Aboutaleb reikte Blender op 19 december de Sfeerbezoekenprijs 2012 uit. Lees verder...

 

Panel Deurbeleid Rotterdam in het Nieuws:

Op 16 mei stond het Panel Deurbeleid Rotterdam, naar aanleiding van het publiceren van het Jaarverslag 2012 op de voorpagina van de landelijke METRO. Lees hier.

online een klacht indienen?
Klik hier
of sms ‘KLACHT 010’ naar
3669

Street Talk

14 Augustus - Oude Binnenweg

Panel Deurbeleid Rotterdam
Grotekerkplein 5
Postbus 1812
3000 BV Rotterdam
T: +31 (0)10 411 39 11